Dames 1 wint aan vertrouwen

VC Intermezzo D1 – De Moriaan Symmachia Roosendaal D3: 4-0 (25-19, 25-19, 25-20, 25-20)


Het eerste damesteam van VC Intermezzo kreeg het jeugdige Dames 3 team uit Roosendaal op bezoek. Vooraf voelde Intermezzo de druk om punten te pakken; het was een strijd tussen de nummers 7 en 10 van de ranglijst.


Vanaf het begin had Intermezzo vat op de wedstrijd. Coach Martin Kooiman startte met de jeugdige spelverdeelster Ilse Groen die de aanvallers goed in stelling kon brengen. Met name Lotte Taale kwam diverse keren goed door op de buitenpositie. Servicedruk zorgde ervoor dat regelmatig afstand genomen kon worden. In zowel set 1 als 2 stond er een 17-17 tussenstand op het telbord waarna Intermezzo met net en degelijk spel de punten bijeen sprokkelde en de sets kon binnenhalen. Goed serveren van onder andere Marjolein van den Boogert hielp daar goed bij. De middenaanvallers maakte effectief hun punten, geplaatst en doelgericht op de grond van de tegenstander. Het maakte dat gedurende de wedstrijd het zelfvertrouwen groeide en er ontspanning kwam in het spel. In de vierde set kwam  de thuisploeg wel op een 13-7 achterstand maar wist deze om te buigen zodat uiteindelijk een mooie 4-0 overwinning kon worden opgetekend.

 

De laatste vijf wedstrijden kunnen met vertrouwen tegemoet worden gezien. VC Intermezzo treft nog de top 3 en de nummer laatst van de ranglijst, evenals concurrent Savok. 

 

Het eerste herenteam speelde tegen de nummer twee op de ranglijst Spirit H4. Het werd een 1-3 verliespartij, met twee nipte verliessets. 14-25, 23-25, 25-18, 22-25.