Voortvarende seizoenstart voor heren 1

De heren van VC Intermezzo uit Sommelsdijk zijn het seizoen zeer goed begonnen. Na een klinkende 0-4 winst tegen Vollido 5 in Hendrik Ido Ambacht tijdens de eerste speelronde mochten de blauw-witten binnen twee dagen twee keer aantreden in thuishaven sporthal De Staver. In beide wedstrijden werd een mooie overwinning behaald voor de jeugdige ploeg. Donderdagavond kwam de ervaren tweede keus van Spivo naar Flakkee terwijl zaterdag het Oud-Beijerlandse DVO, ook het tweede team, op bezoek kwam.

Intermezzo boog tegen Spivo na matig spel de 1-2 (25-19, 17-25, 17-25) achterstand zeer knap om naar een 3-2 winst. Onder leiding van de aanvallend en serverend goed spelende Bram van Dijk liet Intermezzo zien de winst terecht naar zich toe te trekken. Spivo zag de jonge thuisploeg het vierde en vijfde bedrijf met goed eigen spel makkelijk 25-12 en 15-5 winnen. DVO daarentegen kwam zaterdag niet in de buurt van setwinst. Intermezzo zette het goede eigen spel tegen Spivo voort en liet op alle fronten zien het betere van het spel te hebben en liet de Hoeksche Waarders kansloos. 25-16, 25-17, 25-15, 25-18. Mark Zijlmans blikte na afloop tevreden terug: ''Ondanks dat de pass en onderlinge afstemming beter kan hebben we aan beide wedstrijden een goed gevoel overgehouden. We hebben lekker gespeeld, hadden vaak antwoord op het tactische spel van beide tegenstanders en we stonden goed als team'', aldus de middenspeler.

Na drie speelronden én dus drie winstpartijen staat de ploeg van coach Jan Kastelein momenteel derde op de ranglijst. Vrijdagavond a.s. treedt VC Intermezzo in Vlaardingen aan tegen de nummer 2 van de ranglijst. Een interessante confrontatie, Move4U verloor nog maar 1 set tot nu toe. Aanvang van deze wedstrijd is 21u15.

De dames van VC Intermezzo behaalden zaterdag ook een mooie 4-0 thuisoverwinning. Het versloeg De Burgst Breda met 25-20, 25-21, 25-22 en 25-22