Veelbelovende start eerste Damesteam VC Intermezzo

VC Intermezzo D1 – Apollo D1: 2-3 (25-23, 21-25, 14-25, 25-22, 10-15)

De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar tegen koploper Apollo uit Numansdorp. Dat betekende volle bak voor het eerste damesteam van VC Intermezzo dat zelf op een zevende plaats staat. De uitwedstrijd werd bij het begin van het seizoen met 4-0 verloren. Hoe anders verliep deze wedstrijd.

Opdracht was vanaf het eerste punt energie te tonen en daarmee aan te geven te willen gaan voor de winst. Die opzet slaagde, want vanaf het begin werd druk gezet op het numansdorpse team. Verzorgd spel in de verdediging en effectief in de aanval maakte het verschil. De voorsprong werd langzaam uitgebouwd, alleen kon de tegenstander aan het einde van de set het toch nog spannend maken: 25-23.

De tweede en derde set herpakte Apollo zich. Er werden meer eigen fouten aan de kant van Intermezzo gemaakt waardoor de sets verloren gingen. De vierde set lag het initiatief weer bij Intermezzo. Met servicedruk werden punten gemaakt, maar het was vooral de teaminzet die het verschil maakte in het voordeel van de Intermezzo. Voor de koploper was het de eerste wedstrijd waarin twee sets moesten worden afgestaan! Zo kwam het aan op een beslissende vijfde set. Tot 7-7 ging het gelijk op toen op dat moment Leanne Heij ongelukkig terechtkwam met een blessure aan haar enkel tot gevolg. Enigszins van slag ging Intermezzo verder, maar moest deze laatste set aan Apollo laten. Een meer dan bemoedigend begin van tweede seizoenshelft. Dat belooft wat!