Toernooiregels / informatie voor deelnemers

De volgende informatie is van belang voor deelnemende teams.

Aanvang toernooi

We verwachten u allemaal tussen 18.30 en 19.00 uur. Zo heeft u nog even de gelegenheid een warming-up te doen en met elkaar in te spelen. Het toernooi begint officieel om 19.00 uur en de finale is rond 22.00 uur afgelopen, waarna de prijsuitreiking volgt.

Horeca arrangement

Denkt u er aan, dat u voorafgaand aan het toernooi in De Staver kunt eten, zie de pagina op deze website. De reservering en betaling hiervan dient u rechtstreeks met De Staver te regelen.

Wisselbeker

Voor de winnaars van beide poules is een wisselbeker beschikbaar, waarvan we uiteraard hopen dat u deze zult winnen en deze volgend jaar komt verdedigen, veroveren of heroveren!

Velden / nethoogte

Er wordt gespeeld op reguliere volleybalvelden van 9 x 9m. De nethoogte is voor alle poules gelijk, te weten 2.30 m. (gemiddelde heren/dameshoogte regulier volleybal)

Spelregels / arbitrage

In principe worden alle reguliere volleybal spelregels gehanteerd. De arbitrage vindt plaats door leden van V.C. Intermezzo, allen met de nodige volleybalervaring. De scheidsrechter houdt rekening met het speelniveau en draagt bij aan een soepel en competitief spelverloop. Hierbij is het denkbaar dat niet of weinig voor technische en opstellingsfouten wordt afgefloten.

Na 3x serveren wordt doorgedraaid (op niveau laag); dit om al te grote niveau verschillen tussen individuele spelers enigszins te compenseren.

Puntentelling

Alle wedstrijden hebben een vastgestelde duur, zie het schema. Ieder team probeert in deze tijd zoveel mogelijk punten te behalen, waarbij wordt ‘doorgeteld’ via het rallypointsysteem (iedere rally eindigt met een punt voor team A of team B).

Wisselspelers

Ieder team heeft minimaal 5 spelers, bij voorkeur 6. Naar voorkeur van het team kunnen eventuele extra spelers worden ‘ingedraaid’, vanaf de bank naar de opslagpositie. Of er kan gebruik gemaakt worden van reguliere spelerswissels. Welk systeem u wilt hanteren kunt u aan de scheidsrechter meedelen.

Reclame–uitingen

Voor alle deelnemende bedrijven is er de mogelijkheid om een vlag te bevestigen aan het middennet in de sporthal. U dient deze zelf te bevestigen en deze na afloop zelf weer mee te nemen. We verzoeken u rekening te houden met de uitingen van andere bedrijven en met name die van onze hoofdsponsor: Adviesgroep De Vogel.

Toernooi-leiding

Om alles in goede banen te kunnen leiden willen we u vriendelijk verzoeken om tijdens de avond de instructies van de toernooileiding op te volgen.

Vragen

Heeft u tijdens het toernooi vragen, kunt u deze uiteraard ook stellen aan de toernooileiding of aan leden van V.C. Intermezzo stellen, allen te herkennen aan het blauwe wedstrijdtenue.